Bornév:
Balatoni Sárgamuskotály-Sauvignon blanc védett eredetű félszáraz gyöngyöző bor
Egységár:
2.950 Ft / palack
TERMŐHELY
Termőhely:
Zalaszabar-Öreghegy
Talaj:
Agyagbemosódásos barna erdőtalaj
SZŐLŐ
Fajta:
60% sárgamuskotály 40% sauvignon blanc
Metszés:
60% sárgamuskotály 40% sauvignon blanc
Szüretelési időpont:
60% sárgamuskotály 40% sauvignon blanc
BORKÉSZÍTÉS
A szőlő beszállítását bogyózás-zúzás követte, majd kíméletes préselés után a must ülepítése, tisztítása következett. Hideg erjesztéssel, reduktív technológiával érleltük, és továbbiakban tároltuk. Palackozás előtt a két nedűt házasítottuk, majd természetes must sűrítménnyel édesítettük.
ANALÍZIS
SZERVÍROZÁS
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet:
10-11 ℃ ℃
Optimális fogyasztási idő:
2020-2021
Tárolási hőmérséklet:
15°C alatt
Ételajánlat:
Könnyű ételek, hal, csirke és nyúl húsból készült variációk.